Mit nyújthat olvasóinak egy első könyves író?

Placeholder ImageÉrezted már azt a sürgető érzést magadban, valahol nagyon mélyen, hogy valami többet szeretnél tenni… valamit létre szeretnél hozni… valamit meg szeretnél alkotni, amely a Te kézjegyedet viseli?

Ha igen, akkor pontosan tudod, milyen érzés ez: gátat szabni neki nem lehet, vagy csak nagyon kevés időre, és akkor felemészt. Azonban, ha szabadjára engeded, tiéd a világ! Bármire képes vagy, bármit megalkothatsz a zenéd, a festményed, a rajzod, a táncod, a szobrod, a színészi játékod vagy akár az írásod által. Szabad lehetsz. Felemelő érzés, ugyanakkor magába húz és teljes figyelmet igényel.

Amíg az ember a fióknak ír, nem érez késztetést, hogy megfeleljen a közönségének. Nincs ott az a huncut kisördög a vállán, aki folyton azt kérdezi: mit szólnának ehhez az emberek? Szívesen olvasnának ilyesmiről?

De tudod mit? Ha ezt a kisördögöt lepöckölöd magadról, akkor állsz csak készen rá, hogy megmutasd az embereknek, amit alkottál. Gondolj bele, ahhoz, hogy kiállj és azt mondd: ezt én alkottam, az enyém, és vállalom a kritikát, megköszönöm a jó szót, hálás vagyok a dicséretért, és szeretek mindenkit, aki a “gyermekemet” szereti – ehhez bátorság és kemény munka kell. Te megtennéd?

Mi úgy döntöttünk, megtesszük és megmutatjuk Nektek a történetünk. Ez az első, kiadott könyvünk. Ez az első szárnypróbálgatásunk. Ez az első lépésünk Felétek.

Friss, ropogós, egy új szemlélet, egy új megközelítés. Az a helyzet, hogy már mindent megírtak, amit szavakba lehet foglalni és még ha nem is, az élet megírja a művészek helyett – ezt már többször tapasztaltuk, a leglehetetlenebb szituációkban. Ezért mi mindig úgy olvasunk el egy új könyvet, mintha egy új szemüveget próbálnánk fel – vagy egy új filtert tennék egy régi képre, hogy mai hasonlattal éljünk. Mert minden írónak más a stílusa, mások a hasonlatai, más hangulatot fest és ettől tűnik újnak az a történet, amelyet már sokan átéltek és megtapasztaltak, vagy akár meg is írtak.

Adunk Neked egy vadonatúj szemüveget, amit még senki nem próbált fel. Most vették ki a dobozából, még egyetlen ujjlenyomat, karcolás sincs a lencséjén, és egészen trendi 🙂 Kíváncsiak vagyunk, Ti mit láttok ezen a szemüvegen keresztül!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.