Olvasókkal és bloggerekkel randiztunk – így telt az első ízben megrendezett író-blogger-olvasó találkozó

Április 1-jén, első ízben került megrendezésre az Imádom a könyveket nevű Facebook csoport szervezesében az Író*blogger*olvasó – Egy helyen elnevezésű rendezvény, mely nem mást tűzött ki célul, minthogy a szerzőket közelebb hozza az olvasókhoz, a bloggerek pedig bepillantást nyerhessenek a kulisszák mögé, megismerkedhessenek az alkotói folyamattal, illetve magukkal az írókkal a történetek mögött.

A találkozó helyszíne, a belvárosi Eiffel Bistro&Bar

 

A beszélgetések rapidrandi-jelleggel zajlottak: egy-egy szerzőnél a bloggerek és olvasók 5-6 percet tölthettek el, ennyi idő állt rendelkezésre, hogy feltegyék a kérdéseiket, és kialakulhasson az első benyomás. Ezt követően mindenki eggyel arrébb ült, és folytatódott mindez egészen addig, míg mindenki mindenkivel megismerkedett. Szerencsés ötlet volt ez abból a szempontból, hogy olyan embereknek is volt lehetőségük beszélgetni, akik valószínűleg más formában nem találtak volna egymásra.

Rengeteg különböző korú, nemű és érdeklődésű emberrel volt szerencsénk szót váltani, akik a szokásos kérdések mellett érdekes témákat is felhoztak, így igazán élvezetes eszmecserék is kialakultak. Találkoztunk olyanokkal is, akik már olvasták a Száz évvel utánad-ot, sőt még recenziót is írtak róla, mint például az Egy Elképzelt Könyv weboldal tulajdonosa és szerzője, Judy Tóth, illetve olyanokkal, akiket az internetes oldalakról, könyvklubokból már ismertünk. Sok volt az új arc is, és sokak számára mi is most tűntünk fel először.

Sienna Cole & Laura Porter

A rendezvény recenziós példányok kisorsolásával zárult, melynek során szerzőnként három-három könyv került a jelenlévő bloggerekhez, akik az ajándékkönyvekért cserébe vállalták, hogy egy hónapon belül megosztják saját értékelésüket a nagyvilággal. Nagyon jólesett, hogy az általunk kisorsolt személyek ennyire örültek a felajánlásnak, és a rendezvény végén még dedikáltatták velünk a regényt. 🙂

Összességében pozitív élményekkel, és sok-sok személyes ismeretséggel gazdagodtunk a találkozó során, melyeket, reméljük, a jövőben is kamatoztathatunk. Hiánypótló kezdeményezés valósult meg, ráadásul ügyes, hatékony szervezéssel. A jövőben is várjuk a hasonló megmozdulásokat, ahol részt vehetünk – talán már a következő regényünkkel.

A recenziós példányokat dedikáljuk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.